Polityka Cookies

Polityka Cookies

Polityka prywatności oraz polityka plików cookies

Witamy na stronie internetowej http://www.total.com.pl Wchodząc na tę stronę internetową lub przeglądając jej zawartość, potwierdzasz zapoznanie się, zrozumienie i akceptację, bez ograniczeń i zastrzeżeń, polityki zarządzania danymi osobowymi i plikami cookie („polityka”) oraz nasze warunki użytkowania. Informujemy, iż w przypadku innych stron Grupy Total mają zastosowanie inne warunki użytkowania oraz zasady ochrony danych osobowych i zalecamy uważne zapoznanie się z nimi.

Celem tej polityki jest poinformowanie o prawach i swobodach, które mają zastosowanie w związku z korzystaniem przez nas z Twoich danych osobowych i opisuje ona środki, które stosujemy, aby chronić te dane.

TOTAL Polska Spółka z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Al. Jana Pawła II 80, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000019835, o kapitale zakładowym 56.865.000,00 zł, NIP: 522-01-00-798 jest „administratorem danych” odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych wykorzystywanych do zarządzania tą stroną internetową. Te operacje przetwarzania są przeprowadzane zgodnie z obowiązującym prawem.

1. Cel przetwarzania, podstawa prawna, okres przechowywania i rodzaje gromadzonych danych
Podczas przeglądania strony internetowej konieczne może być udostępnienie nam szeregu danych osobowych, takich jak imię i nazwisko, adres e-mail w celu skorzystania z dostępnych usług.

Informacje te są potrzebne, abyśmy mogli przetworzyć Twoją prośbę; bez tego informacje nie będą mogły być przetwarzane. Masz prawo wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie bez narażania na szwank żadnych operacji przetwarzania, które zostały już zakończone, pisząc na następujący adres: ms.pl-dane_osobowe@total.com.

Twoje dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób niezgodny z celami opisanymi powyżej lub poniżej formularza. Twoje dane osobowe są przechowywane do czasu udzielenia odpowiedzi na pytania przesłane do nas za pośrednictwem formularza kontaktowego.

2. Odbiorcy danych
Twoje dane osobowe mogą być przekazywane do jednego lub więcej działów administratora danych osobowych w celu udzielenia odpowiedzi na pytania przesłane do nas za pośrednictwem formularza kontaktowego.

3. Bezpieczeństwo danych i poufność
Administrator danych podejmuje odpowiednie kroki w celu zachowania bezpieczeństwa i poufności danych osobowych, w tym w celu zapobieżenia ich zniekształceniu, uszkodzeniu lub ujawnieniu nieupoważnionym stronom trzecim.

4. Zarządzanie plikami cookie

4.1. Zasada
Plik cookie umożliwia stronie internetowej zapisywanie informacji związanych z przeglądaniem witryny przez dane urządzenie (na przykład liczba odwiedzin, liczba przeglądanych stron itp .), aby sprawić, żeby Twoje wizyty na stronie były płynniejsze.

W każdej chwili możesz usunąć pliki cookie przechowywane na komputerze, sprzeciwić się przechowywaniu nowych plików cookie i otrzymywać powiadomienie przed zapisaniem nowych plików cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki, postępując zgodnie z poniższymi instrukcjami („Typy plików cookie, pliki cookie i statystyki oraz ustawienia”).

Pamiętaj, że jeśli usuniesz plik cookie lub obiekt do przechowywania plików cookie na swoim urządzeniu, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych usług na stronie internetowej.

4.2. Typy plików cookie, pliki cookie i statystyki oraz ustawienia.
Pliki cookie, które mogą być przechowywane na Twoim serwerze podczas przeglądania strony internetowej, są przeznaczone wyłącznie do umożliwienia lub ułatwienia komunikacji elektronicznej lub są niezbędne do świadczenia żądanej usługi (językowe pliki cookie, pliki cookie do logowania itp.), lub są to statystyczne pliki cookie lub inne pliki cookie zgodnie z poniższymi warunkami.

Kiedy pliki cookie wymagają zgody przed ich zapisaniem, prosimy o wyrażenie tej zgody poprzez łącze „dowiedz się więcej” wyświetlane na pierwszej stronie, którą otwiera użytkownik, gdzie zostało jasno określone, że kontynuowanie przeglądania strony oznacza akceptację plików cookie.

4.2.1. Jakie pliki cookie są przechowywane?
Niezbędne pliki cookie
Niezbędne pliki cookie są absolutnie konieczne dla działania naszej witryny. Takie pliki cookie nie zbierają żadnych informacji na Państwa temat, które mogłyby zostać wykorzystane do celów marketingowych lub aby zapamiętać jakie miejsca w Internecie były przez Państwa odwiedzane.
Muszą Państwo zaakceptować takie pliki cookie, aby korzystać z naszej witryny. Niezaakceptowanie ich będzie oznaczać, że nie możemy zagwarantować Państwa bezpieczeństwa lub kontrolować działania naszej witryny w trakcie Państwa wizyty.
Niezbędne pliki cookie wykorzystywane na naszej stronie zostały wymienione poniżej:
CFID – ten plik cookie przechowuje liczbę losową w celu identyfikacji przeglądarki internetowej użytkownika dla aktualnej sesji użytkownika na stronie i współdziała z plikiem cookie CFTOKEN. Ten plik cookie nie zawiera żadnych informacji osobowych na temat użytkownika lub jego urządzenia;
CFTOKEN – ten plik cookie przechowuje liczbę losową w celu identyfikacji przeglądarki internetowej użytkownika dla aktualnej sesji użytkownika na stronie i współdziała z plikiem cookie CFID. Ten plik cookie nie zawiera żadnych informacji osobowych na temat użytkownika lub jego urządzenia;
CFGLOBALS – ten plik cookie zapewnia bezpieczeństwo sesji; oraz
CFCLIENT_TOTALGBCOM – ten plik cookie również zapewnia bezpieczeństwo sesji.

Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie uzyskują informacje na temat tego, w jaki sposób korzystają Państwo z naszej witryny internetowej i monitorują jej wydajność, jak strony, które Państwo odwiedzają oraz czy napotykają Państwo jakiekolwiek błędy. Pozwala nam to szybko zidentyfikować i naprawić wszelkie problemy, z jakimi mogą się Państwo zetknąć oraz zapewnić wysoką jakość przeglądania witryny. Wykorzystujemy analityczne pliki cookie w celu analizowania Państwa wizyt, czasu ich trwania oraz częstotliwości.

Analityczne pliki cookie wykorzystywane na stronie zostały wymienione poniżej:
__utma – ten plik cookie jest trwały i pozostaje na urządzeniu, chyba że wygaśnie lub pamięć podręczna plików cookie zostanie wyczyszczona. Ten plik cookie obserwuje odwiedzających stronę internetową. Zapisana metryka obejmuje informacje dotyczące użytkownika: pierwsza wizyta (wizyta unikalna), ostatnia wizyta (wizyta ponowna) oraz obliczenia wizyt w celu dokonania zakupu. Takie informacje dostarczają stronom internetowym typu „e-commerce” danych analitycznych na temat lejka sprzedażowego. Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią i jest hostingowany przez google.com.
__utmb – ten plik cookie współdziała z _utmc w celu obliczenia długości wizyty. Ten plik cookie wyznacza dokładną godzinę wejścia na stronę. Jest to sesyjny plik cookie i wygasa pod koniec sesji użytkownika (kiedy opuszcza on stronę). Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią i jest hostingowany przez google.com.
__utmc – ten plik cookie współdziała z _utmb w celu obliczenia długości wizyty. Ten plik cookie rejestruje dokładny czas opuszczenia strony przez użytkownika. Jest to sesyjny plik cookie i musi upłynąć znacznik czasowy wynoszący 30 minut zanim ten plik cookie wygaśnie. Z uwagi na to, że plik cookie nie jest w stanie stwierdzić czy sesja przeglądarki lub strony kończy się, jeśli w ciągu 30 minut nie zostanie zarejestrowana nowa odsłona strony, plik cookie wygasa. Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią i jest hostingowany przez google.com.
__utmz – ten plik cookie monitoruje HTTP Referrer i odnotowuje skąd przyszedł odwiedzający, przy czym referrer zostaje zaklasyfikowany według typu (wyszukiwarka, bezpośredni, społecznościowy i nieznany). Na podstawie HTTP Referrera plik cookie rejestruje również, jakie słowo kluczowe wygenerowało wizytę oraz dane dotyczące geolokalizacji. Ten plik cookie jest przechowywany przez 6 miesięcy i jest najważniejszym plikiem cookie, jeśli chodzi o obserwowanie wizyt użytkownika. Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią i jest hostingowany przez google.com.
__utmv – ten plik cookie jest trwały i pozostaje na urządzeniu, chyba że wygaśnie lub pamięć podręczna plików cookie zostanie wyczyszczona. Ten plik cookie jest wykorzystywany w celu segmentacji, eksperymentowania na danych oraz współdziała z plikiem cookie __utmz w celu poprawienia możliwości targetowania. Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią i jest hostingowany przez google.com.

Funkcjonalne pliki cookie
Funkcjonalne pliki cookie pamiętają Państwa preferencje i ustawienia, co pozwala nam na dostarczanie usług mających na celu poprawę jakości Państwa wizyty i następnych wizyt.
Na naszej witrynie stosujemy funkcjonalne pliki cookie, aby lepiej zrozumieć w jaki sposób nasi użytkownicy z niej korzystają. To z kolei pozwala nam na wprowadzanie ulepszeń dotyczących komfortu użytkownika.

Funkcjonalne pliki cookie wykorzystywane na naszej stronie zostały wymienione poniżej:
WRUID – ten plik cookie jest wykorzystywany w celu zbierania szczegółowych informacji na temat tego w jaki sposób odwiedzające nas osoby korzystają z każdej strony na naszej witrynie. Ten plik cookie zapisuje stuknięcia, kliknięcia, gesty, ruchy kursora, przewijanie, naciśnięcia klawiszy oraz informacje wprowadzane do formularzy, w czasie rzeczywistym, nawet jeśli formularz nie zostanie przekazany. Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią oraz hostingowany przez ClickTale.com.
Idrxvr – ten plik cookie jest wykorzystywany w celu obserwowania statystyki odwiedzających, włączając dane anonimowe (informacje o przeglądarce, data/czas, odsłony stron) oraz dane pod pseudonimem (Adresy IP). Ten plik cookie jest dostarczany przez osobę trzecią i jest hostingowany przez xiti.com.

4.2.2. W jaki sposób usunąć pliki cookie, otrzymać powiadomienie o ich przechowywaniu lub zmienić ustawienia przeglądarki internetowej?

Jak usunąć pliki cookie już zapisane na Twoim komputerze?

  • Na twojej stacji roboczej:

  • Na dysku C:\ wybierz folder Windows;

  • Otwórz folder „Tymczasowe pliki internetowe”;

  • Wybierz wszystkie pliki (CTRL A);

  • Wybierz opcję „usuń”.


Jak zmienić ustawienia przeglądarki internetowej, tak aby odrzucać pliki cookie lub otrzymywać informacje o przechowywaniu plików cookie?

  • W przeglądarce Internet Explorer 5 (Microsoft): Wybierz „Narzędzia”, a następnie „Opcje internetowe”. Kliknij kartę „Zabezpieczenia”, następnie „Poziom niestandardowy” i przewiń do sekcji „Pliki cookie”. Obok „Zezwalaj na przechowywanie plików cookie na twoim komputerze” wybierz „Zapytaj”, aby otrzymywać powiadomienie lub „Wyłącz”, aby odrzucać wszystkie pliki cookie;

  • W przeglądarce Internet Explorer 6, 7 lub 8 (Microsoft): Wybierz „Narzędzia”, „Opcje internetowe”, „Prywatność”, a następnie poziom, który chcesz zastosować;

  • W przeglądarce Firefox: Kliknij „Narzędzia” i wybierz „Opcje”. Na karcie „Prywatność i bezpieczeństwo” odznacz pole „Akceptuj pliki cookie ze stron internetowych”;

  • W przeglądarce internetowej Chrome (Google): Kliknij „Dostosuj i kontroluj Google Chrome” i wybierz „Ustawienia”. W sekcji „Prywatność i bezpieczeństwo” kliknij „Ustawienia treści” i włącz „Blokuj pliki cookie innych firm”.

5. Twoje prawa/Kontakt
W związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługują Ci następujące prawa:

1. Prawo dostępu do treści danych (zgodnie z art. 15 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych).
2. Prawo do sprostowania danych (zgodnie z art. 16 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych).
3. Prawo do usunięcia danych (zgodnie z art. 17 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych).
4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych).
5. Prawo do przenoszenia danych (zgodnie z art. 20 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych).
6. Prawo do wniesienia sprzeciwu (zgodnie z art. 21 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych).
7. Prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
8. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W celu realizacji powyższych praw w stosunku do Twoich danych osobowych przetwarzanych przez Total Polska Sp. z o.o. skontaktuj się z nami pisząc pod następujący adres email: ms.pl-dane_osobowe@total.com.

X

Kontynuując przeglądanie tej strony, akceptujesz stosowanie plików cookies (tzw. ciasteczka) i innych technologii w celach statystycznych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij, aby uzyskać więcej inofrmacji.